Sałatka ryżowa z czerwoną fasolą i tuńczykiem

4.43 (188 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na tanią, smaczną i prostą w przygotowaniu sałatkę. Możemy zabrać ją ze sobą do pracy lub zjeść ze smakiem na kolację. Polecam

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szkl ugotowanego ryżu (długoziarnisty z dzikim)
    mała puszka kukurydzy(212 ml)
    puszka czerwonej fasoli (400 g)
    puszka tuńczyka w oleju słonecznikowym (185 g)
    5 średnich ogórków korniszonych
    4 łyżki majonezu
    1 płaska łyżeczka soli i pieprzu
Wystaw ocenę:

4.43 (188 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka ryżowa z czerwoną fasolą i tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na durszlaku odcedzamy kukurydzę, fasolę i tuńczyka. Do sporej miski wsypujemy ryż i dodajemy pokrojone w kostkę ogórki, mieszamy. Dodajemy kukurydzę, fasolę i tuńczyka. Doprawiamy solą, pieprzem oraz dodajemy majonez. Mieszamy razem. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Ryż Sałata Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować