Czekoladowe muffiny z morelą

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Wilgotne czekoladowe z chrupiącymi płatkami migdałowymi.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKŁADNIKI MOKRE:
    1 mały naturalny jogurt /180 G
    3 jaja
    0,5 szklanki rozpuszczonej margaryny

    SKŁADNIKI SUCHE:
    2,5 szklanki mąki
    0,5 szklanki cukru brązowego
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 cukier wanilinowy
    2 łyżki kakao

    DODATKI:
    0,5 kg moreli
    foremki do muffin papierowe/24 SZT/
    0,5 szklanki płatków migdałowych
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Muffinki z owocami

Czekoladowe muffiny z morelą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do jednej miski wsypuję suche składniki do drugiej mokre rozpuszczając margarynę.
    Do mokrych dodaję suche i wymieszam tak aby się połączyły.
    Nakładam masę do papierowych foremek 1/3 wysokości.
  • 2. Morele płuczę .usuwam pestkę i kroje w kostkę.
    Nakładam do każdej muffiny lekko dociskając.
  • 3. Na wierzchu posypuję płatkami migdałowymi.
    Wstawiam do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piekę 20 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Morele

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować