Czekoladowe ciasto z borówkami na zimno

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Bez pieczenia, szybkie i łatwe:)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • Spód
    2 duże opakowania herbatników
    2 budynie czekoladowe
    750 ml mleka
    2 łyżki cukru

    Masa
    250 ml kremówki
    250 g mascarpone
    200 g mlecznej czekolady
    2 łyżeczki żelatyny
    4 łyżki cukru pudru
    borówki lub inne owoce
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Torty

Czekoladowe ciasto z borówkami na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Spód tortownicy o średnicy 26 cm wykładamy herbatnikami.
  • Czekoladowe ciasto z borówkami 2. Mleko na budyń zagotowujemy z cukrem, odrobinę mleka odlewamy wcześniej by rozpuścić w nim proszek budyniowy. Następnie wlewamy budyń do gotującego się mleka, pozostawiamy chwilkę na gazie i zdejmujemy. Budyń wykładamy na ciastka i przykrywamy kolejną warstwą herbatników.
  • 3. Czekoladę topimy w kąpieli wodnej.
    Mascarpone miksujemy z cukrem, stopniowo dodajemy płynną czekoladę i ubitą śmietanę, na koniec powoli wlewamy rozpuszczoną w odrobinie gorącej wody żelatynę Masę przekładamy do tortownicy. Dekorujemy owocami i Chłodzimy.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Borówki amerykańskie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować