Ciasto Kokosowo - Czekoladowe Na Zimno

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Na te ostatnie upalne dni proponuje wam pyszne, szybkie ciasto na zimno. Kokosowo - czekoladowe na herbatnikach i bez pieczenia ! :)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na tortownicę 18 cm na większą 24 cm podwajamy składniki

    250 g serka mascarpone
    200 ml śmietanki 30 lub 36 %
    2 i 1/2 łyżki cukru pudru
    1 łyżeczka cukru waniliowego do kokosowej masy
    1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
    1/2 tabliczki mlecznej czekolady
    2 i 1/2 łyżki mąki kokosowej
    około pół paczki herbatników okrągłych lub prostokątnych
    do dekoracji wiórki kokosa i czekolady
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto kokosowe Ciasto

Ciasto kokosowo - czekoladowe na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Śmietankę ubijamy prawie na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder i partiami serek mascarpone. Masę dzielimy na dwie części.
    2. Nad gorącą kąpielą roztapiamy czekolady (gorzką i mleczną). Kiedy czekolady staną się płynne, zdejmujemy i odstawiamy do lekkiego przestygnięcia następnie wlewamy do jeden części masy i mieszamy dokładnie (można zmiksować) następnie wykładamy na spód z herbatników i chowamy do lodówki.
    3. Do drugiej części masy dodajemy, łyżeczkę cukru waniliowego i mąkę kokosową.
    Na ciemna masę wykładamy porcje herbatników i nasza masę kokosową. chowamy do lodówki na co najmniej 2-3 h. Przed podaniem dekorujemy wiórkami kokosowymi i czekoladowymi (lub startą czekoladą na tarce) Smacznego !!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować