CZEKOLADKI WALENTYNKOWE

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób

Serduszkowe czekoladki idealne na prezent dla ukochanej osoby.

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • - 1 czekolada biała
    - 1 czekolada mleczna
    - posiekane orzeszki w karmelu
    - pokruszone cukierki pudrowe
    - garstka żurawiny suszonej
    - chałwa
    - odrobinkę soku z buraka

    DODATKOWO:
    - forma silikonowa serduszka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Orzeszki Czekoladki

Czekoladki walentynkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Czekolady rozpuszczamy osobno w miseczkach nad parą. Lekko studzimy.
    2. Do foremek wsypujemy osobno żurawinę, cukierki, orzeszki i pokruszoną chałwę. Zalewamy czekoladami według własnego uznania.
    Do połowy białej czekolady dodajemy sok z buraka i także dajemy do foremki.
    3. Czekoladki wkładamy do lodówki i chłodzimy przez ok. 20min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Żurawina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki

Podobne przepisy

To może cię zainteresować