Czekoladki owsiane

2.75 (4 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min

Skończyłem technikum gastronomiczne. Pracuję w cukierni i lubię swoją pracę. Moją dzielną pomocnicą jest 5-letnia córka.

  • 20 min

Składniki:

  • ● 2 szkl. cukru
    ● 4 czubate łyżki kakao
    ● 8 łyżek zimnego mleka
    ● 1/2 kostki margaryny
    ● 3 szkl. płatków owsianych
    ● po 3-4 krople olejku arakowego i migdałowego
Wystaw ocenę:

2.75 (4 ocen)

Zobacz również:

Desery Czekoladki

Czekoladki owsiane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę roztapiamy z cukrem na małym ogniu. Ciągle mieszając, wsypujemy kakao i wlewamy mleko.
  • 2. Zdejmujemy z ognia, dodajemy płatki owsiane oraz olejki. Dokładnie mieszamy.
  • 3. Porcje masy nabieramy łyżeczką i rozkładamy na arkuszu pergaminu jedna przy drugiej. Odstawiamy na kilka godzin, aby zastygły. Czekoladki zdejmujemy z pergaminu, podważając je delikatnie nożem, i układamy na tacy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Płatki owsiane

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_07-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować