Puszysty i lekki sernik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Bakaliowy spód: wszystkie składniki przekładamy do miski i mieszamy, aż suche składniki dokładnie połączą się z masłem. Następnie wykładamy na okrągłą blachę i równamy spód łyżką.
2. Masa serowa: Ser waniliowy oraz mascarpone przekładamy do misy robota. Następnie dodajemy sok z cytryny i roztopioną czekoladę ( czekoladę roztapiamy nad parą). Włączamy na najwyższe obroty i dodajemy roztopioną i delikatnie ostudzoną żelatynę. Mieszać jeszcze przez 3min.
3. Na spodzie układamy talarki z banana. Masę wyłożyć na banany i wyrównać wierzch łyżką. Ułożyć ulubione owoce. Ja użyłam borówek i granat, które pasowały idealnie.
4. Sernik wkładamy do lodówki na 40min, żeby ser mógł się zastygnąć.
Komentarze