Curry ziemniaczano-jogurtowe

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 45 min

Ukończyłam studia pedagogiczne i pracuję w szkole. Choć w młodości uczęszczałam też do technikum gastronomicznego, tak naprawdę kulinarne doświadczenie zdobyłam, gotując dla najbliższych.

  • 45 min

Składniki:

  • ● 50 dag ziemniaków
    ● 25 dag fasolki szparagowej (może być mrożona)
    ● szkl. jogurtu naturalnego
    ● 5 łyżek oleju
    ● suszona papryka chili
    ● łyżeczka kminku i suszonej kolendry
    ● łyżeczka kurkumy
    ● 1/2 łyżeczki przyprawy indyjskiej garam masala
    ● sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Curry ziemniaczano-jogurtowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Curry ziemniaczano-jogurtowe 1. Ziemniaki obieramy, myjemy
    i kroimy w kostkę. Fasolkę myjemy
    i odcinamy końce.
  • Curry ziemniaczano-jogurtowe 2. W garnku z grubym dnem
    rozgrzewamy olej, wsypujemy
    kminek oraz pokruszoną paprykę
    chili i smażymy, aż kminek
    zbrązowieje. Wsypujemy kolendrę
    oraz kurkumę i smażymy
    jeszcze chwilę. Dodajemy ziemniaki,
    solimy i mieszając, smażymy
    ok. 3 minut. Wlewamy 1/2
    szklanki wrzątku i wsypujemy
    fasolkę. Dusimy na małym ogniu
    ok. 15 minut, od czasu do czasu
    potrząsając garnkiem.
  • Curry ziemniaczano-jogurtowe 3. koniec duszenia wlewamy
    jogurt, delikatnie mieszamy
    i gotujemy ok. 4 minut, aż sos
    zgęstnieje. Posypujemy przyprawą
    indyjską i mieszamy.

Porady

Potrawę można udekorować plastrami pomidorów i cytryny

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_10-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować