Cukinia faszerowana indykiem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Potrawa smaczna, lekka i zdrowa.

  • 60 min

Składniki:

  • * 3 średnie cukinie
    * 2 cebule
    * 3 ząbki czosnku
    * 1 czerwona papryka
    * 50 dag mielonego mięsa z indykiem
    * woreczek ryżu (użyłam brązowego)
    * mały koncentrat pomidorowy
    * pęczek natki pietruszki
    * sól, pieprz, słodka papryka
    * oliwa do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Cukinia faszerowana indykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę, paprykę kroimy w kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę. Warzywa podsmażamy na oliwie. Kiedy zmiękną dodajemy mięso. Smażymy ok. 10 minut, aż straci smak surowizny. Dodajemy koncentrat pomidorowy i szklankę wody. Podsmażamy jeszcze ok. 5 minut aż sos ładnie zgęstnieje. Wrzucamy ryż i posiekaną drobno pietruszkę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. Cukinie przekrawamy wzdłuż. Wydrążamy środki i napełniamy przygotowanym farszem. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Zapiekamy ok. 20 minut w temperaturze 200 stopni C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Indyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

3 (1 ocen)

Zdobywca nagrody

Papryka faszerowana

To może cię zainteresować