REKLAMA

Cukinia faszerowana po meksykańsku

wyświetlono: 750 | dodany do książki kucharskiej: 2 | polecenia: 0

Cukinia nadziewana mięsem z indyka, ryżem z dodatkiem czerwonej fasoli, kukurydzą, passatą pomidorową oraz przyprawami.

opublikowany: 07.09.2020
Udostępnij Pinterest
  • dla 2 osób
  • 3 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 średnia cukinia
    1 opakowanie mięsa mielonego z indyka
    100 g ryżu paraboloid lub innego
    1 /2 butelki passaty pomidorowej
    1 /2 puszki kukurydzy
    1 /2 puszki czerwonej fasoli
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    Sól i pieprz
    Wędzona papryka w proszku
    Alternatywnie ser mozzarella żółty do posypania wierzchu zapiekanej cukinii
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Cebulkę kroimy i podsmażamy na patelni, dodajemy mięso z indyka i smażymy.
    2. Do mięsa dodajemy passate pomidorowa oraz ryż ugotowany al dente.
    3. Dodajemy odsączoną fasolę oraz kukurydzę.
    4. Doprawiamy przyprawami: solą, pieprzem, wędzona czerwoną papryką oraz przeciskamy przez praskę czosnek. Mieszamy i gotujemy jeszcze przez chwilę. Aż do uzyskania gęstego farszu.
    5. Cukinię myjemy, kroimy na pół i wydrążamy ze środka miąższ. Posypujemy solą i pieprz i wstawiamy do nagrzanego piekarnik na 180 stopni na około 10 - 15min, aby cukinia nabrała miękkości.
    6. Gotowy farsz przekładamy do cukinii. Na wierzch możemy jeszcze posypać startym serem mozzarella i ponownie zapiekamy na około 5-10 min.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Ostra Na Słodko 22885967_1490006861084357_6603409112411166891_n

Cukinia faszerowana po meksykańsku

Świetnym pomysł na smaczny i sycący obiad!

kategoria: Dania główne opublikowany: 30.07.2013 | wyświetlono: 475 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0
Dodane przez: Aninka88 caa80158cc080d15dc9401f11af3394e8fdbf818157807caebf62850b13ebe6e~2

Cukinia po meksykańsku

sycące danie z cukinią na meksykańską nutę

kategoria: Dania główne opublikowany: 03.11.2015 | wyświetlono: 1245 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0
Dodane przez: Skotka IMG_4402

Kurczak po meksykańsku

Szybkie, syte danie.

kategoria: Dania główne opublikowany: 29.01.2015 | wyświetlono: 34827 Książki kucharskie: 10 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE