Ciasto z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Owoce np. jabłka, mandarynki i tak jak u mnie truskawki podzielić na mniejsze kawałeczki (oprócz truskawek), przełożyć na patelnię dodać dowolne wino i miód, wszystko razem przesmażyć kilka minut w tym czasie przygotować ciasto.
2.Białka ubić z cukrem pudrem na sztywną bezę, następnie dodać żółtka i delikatnie połączyć, dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i na koniec olej.
3.Ciasto wylać na owoce, wyrównać wierzch i smażyć pod przykryciem na malutkim gazie do 10 min. Gotowy deser ma być zwarty i sprężysty, ale najlepiej sprawdzić patyczkiem, kiedy ciasto jest gotowe odkryć pokrywkę, zestawić z ognia i zostawić jeszcze na patelni do 5 min.
4.Po tym czasie ciasto przełożyć na talerz (owocami do góry) i obficie posypać cukrem pudrem.
Komentarze