Ciasto z malinami

5 (1 ocen)

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Bardzo proste i szybkie do przygotowania.Miękkie,delikatne i wilgotne :)

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jajka
    3/4 szklanki cukru
    1 łyżka cukru wanilinowego
    1 i 1/2 szklanki mąki pszennej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1/2 szklanki oleju
    70 dag malin
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Ciasto z owocami

Ciasto z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Maliny umyć i osuszyć. Prostokątną foremkę 21x25 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę przesiać przez sito i wymieszać z proszkiem do pieczenia.

    Jajka krótko zmiksować , dodać cukier i cukier wanilinowy i miksować na wysokich obrotach miksera przez 10 minut, aż masa będzie puszysta. Następnie zmniejszyć obroty miksera na najmniejsze i cały czas miksując dodawać po 1 łyżce mąki z proszkiem do pieczenia, miksować tylko do połączenia się składników. Na koniec wlać olej i zmiksować do połączenia.

    Ciasto przelać do foremki. Poukładać maliny, lekko wcisnąć w ciasto. Piec w nagrzanym piekarniku do 190 stopni C przez 40 minut. Wyjąć z piekarnika, ostudzić .Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny Mąka Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować