Ciasto z kremem i pierniczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Czekoladę z mlekiem rozpuścić na parze. Przestudzić. Całe jaja ubić z cukrem, wymieszać z mąką, proszkiem do pieczenia, kakao i kawą. Na końcu dodać rozpuszczoną czekoladę. Ciasto wylać na wyłożoną papierem blaszkę 20×25 cm. Piec 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni. Wystudzić.
Budyń ugotować bez cukru, wystudzić.
Na ciasto wyłożyć powidła. Miękkie masło utrzeć na puch z cukrem pudrem, a następnie połączyć z budyniem. Krem wyłożyć na ciasto. Na masie budyniowej ułożyć pierniczki, można je lekko nasączyć. Wierzch udekorować polewą. Całość schłodzić, najlepiej do następnego dnia :) Smacznego :)
Komentarze