Ciasto z pierniczkami

4.5 (155 ocen)

Pyszne i kolorowe

Składniki:

  • Ciasto:
    9 jaj
    1 1/2 szklanki. cukru
    1 cukier waniliowy
    1 1/2 szklanki mąki pszennej
    1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 łyżki oleju

    Masa jabłkowa:
    1 1/2 kg jabłek
    2 czerwone galaretki

    Masa ze Śnieżki
    2 śmietany Śnieżki
    1 galaretka zielona
    1 szkl mleka

    Dodatkowo:
    1/2 kg pierniczków nadziewanych w czekoladzie
    polewa czekoladowa
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Biszkopty Pierniczki

Ciasto z pierniczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto : Białka ubić na sztywno , dodać cukier, cukier waniliowy i żółtka. Dodać mąkę zmieszana z proszkiem do pieczenia oraz olej i lekko wymieszać. Wylać na formę do pieczenia. (24x36) Piec w temp. 180* około 40 minut. Po upieczeniu przekroić na dwie części.
  • 2. Masa jabłkowa: Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, podsmażyć. Dodać galaretki w proszku, wymieszać, odstawić do stężenia.
  • 3. Masa ze Śnieżki: Galaretkę rozpuścić 1/2 szklanki wody . Śnieżkę ubić z 1 szkl zimnego mleka, dodać tężejącą galaretkę i dalej ubijać.
  • 4. Przełożenie: Biszkopt - masa jabłkowa - pierniczki - masa ze Śnieżki - biszkopt - polewa czekoladowa
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Pierniczki Masa Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować