Ciasto z pierniczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto : Białka ubić na sztywno , dodać cukier, cukier waniliowy i żółtka. Dodać mąkę zmieszana z proszkiem do pieczenia oraz olej i lekko wymieszać. Wylać na formę do pieczenia. (24x36) Piec w temp. 180* około 40 minut. Po upieczeniu przekroić na dwie części.
2.Masa jabłkowa: Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, podsmażyć. Dodać galaretki w proszku, wymieszać, odstawić do stężenia.
3.Masa ze Śnieżki: Galaretkę rozpuścić 1/2 szklanki wody . Śnieżkę ubić z 1 szkl zimnego mleka, dodać tężejącą galaretkę i dalej ubijać.
4.Przełożenie: Biszkopt - masa jabłkowa - pierniczki - masa ze Śnieżki - biszkopt - polewa czekoladowa
Komentarze