Ciasto - śnieżny puch - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt:
Całe jajka połączyć z cukrem, miksować do rozpuszczenia cukru, wlać ocet i miksować, dodać przesianą mąkę z proszkiem i mieszać chwilę na małych obrotach. Ciasto wlać na blachę wyłożoną papierem. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec 1600 ok. 25 minut (termoobieg) do suchego patyczka.
Masa:
Galaretki rozpuścić w 2 szkl wody i wystudzić. Ser zmiksować z cukrem. „Śnieżki” ubić z mlekiem, dodać do sera i wymieszać. Na końcu wlać galaretki i połączyć wszystko mikserem. Gotową masę wlać na biszkopt.
Wiórki kokosowe:
Na patelni uprażyć wiórki z cukrem i masłem, wystudzić i posypać ciasto. Schłodzić w lodówce.
Komentarze