Ciasto Śnieżny puch

4.5 (203 ocen)

  • 4 godz.

Smaczne, delikatne, puszyste ciasto bez pieczenia - polecam

  • 4 godz.

Składniki:

  • Ser biały 50 dag - użyłam twaróg sernikowy President, 3 łyżki cukru pudru, 2 śnieżki, 1 szkl mleka, 2 galaretki o dowolnym smaku - użyłam cytrynowe, 1/2 l wrzącej wody, herbatniki
Wystaw ocenę:

4.5 (203 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto śnieżny puch - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dno formy 24 x 24 cm wyłożyłam herbatnikami - użyłam 14 szt. Ser mikserem na wolnych obrotach wymieszałam z cukrem pudrem. Śnieżki ubiłam mikserem na najwyższych obrotach ze szklanką zimnego mleka - ubijałam ok 5 min. Sztywny krem połączyłam ze serem. Następnie do masy serowej zaczęłam partiami wlewać zimną płynną galaretkę, którą wcześniej rozpuściłam w 1/2 l wrzącej wody. Gotową puszystą masę przełożyłam do formy z herbatnikami. Wyrównałam wierzch. Posypałam zimną posypką kokosową. Schłodziłam kilka godzin w lodówce

    Posypka

    6 łyżek wiórek kokosowych, łyżka masła, 2 łyżeczki cukru

    W rondelku rozpuściłam masło. Dodałam wiórki i cukier. Smażyłam na małym ogniu ciągle mieszajac do ładnego zezłocenia
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować