Ciasto Śnieżny puch

4.5 (200 ocen)

  • 4 godz.

Smaczne, delikatne, puszyste ciasto bez pieczenia - polecam

  • 4 godz.

Składniki:

  • Ser biały 50 dag - użyłam twaróg sernikowy President, 3 łyżki cukru pudru, 2 śnieżki, 1 szkl mleka, 2 galaretki o dowolnym smaku - użyłam cytrynowe, 1/2 l wrzącej wody, herbatniki
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto śnieżny puch - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dno formy 24 x 24 cm wyłożyłam herbatnikami - użyłam 14 szt. Ser mikserem na wolnych obrotach wymieszałam z cukrem pudrem. Śnieżki ubiłam mikserem na najwyższych obrotach ze szklanką zimnego mleka - ubijałam ok 5 min. Sztywny krem połączyłam ze serem. Następnie do masy serowej zaczęłam partiami wlewać zimną płynną galaretkę, którą wcześniej rozpuściłam w 1/2 l wrzącej wody. Gotową puszystą masę przełożyłam do formy z herbatnikami. Wyrównałam wierzch. Posypałam zimną posypką kokosową. Schłodziłam kilka godzin w lodówce

    Posypka

    6 łyżek wiórek kokosowych, łyżka masła, 2 łyżeczki cukru

    W rondelku rozpuściłam masło. Dodałam wiórki i cukier. Smażyłam na małym ogniu ciągle mieszajac do ładnego zezłocenia
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować