Ciasto salceson

4.67 (3 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Ciasto bez pieczenia.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250g herbatników, 250g masła, 2szkl.mleka, 0,5 szkl. cukru, 4 łyżki ciemnego kakao, 8 łyżeczek żelatyny rozpuszczonej w 1/3szklanki gorącej wody, bakalie rodzynki, orzechy, zurawina. Dodatkowo butelka 2litrowa po pepsi.
Wystaw ocenę:

4.67 (3 ocen)

Zobacz również:

Ciasta bez pieczenia

Ciasto salceson - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zelatynę rozpuścić w wodzie. Margarynę roztopic w garnku, dodać mleko, cukier, kakao. Zagotować odstawić do przestudzenia. Dodać rozpuszczona żelatynę. Pozostawić do wystygnięcia. Dodać pokruszone herbatniki i bakalie. Odciąć górną część butelki, wlac masę i wstawić do lodówki na około 3 godziny. Po zastygnięciu rozciąć butelkę i wyjąć ciasto. Gotowe, smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada mleczna

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować