Ciasto kassate - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubijamy z cukrem na
sztywno. Stopniowo dodajemy
żółtka i mąki wymieszane
z proszkiem. Ciasto przekładamy
do natłuszczonej blachy
(35x24 cm) i pieczemy ok.
30 minut w temp. 180 °C.
2.Budyń gotujemy na mleku.
Przygotowujemy galaretkę
(wg przepisu na opakowaniu).
Żelatynę rozpuszczamy.
3.Masło ucieramy z żółtkami
i 1/2 cukru, następnie z budyniem
i sokiem. Dodajemy żelatynę.
Mieszamy. Połowę
masy mieszamy z kakao i wykładamy na ciasto. Posypujemy
bakaliami. Wykładamy
resztę masy i posypujemy
wiórkami. Układamy owoce.
4.Białka ubijamy z resztą cukru
i mieszamy z tężejącą galaretką.
Chłodzimy. Wykładamy
na ciasto i dalej chłodzimy.
Posypujemy biszkoptami.
Komentarze