Ciasto jogurtowe z truskawkami pod kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ważne,aby wszystkie składniki były w temp.pokojowej!!!
Wszystkie składniki na kruszonkę,wrzucamy do miseczki i rozcieramy palcami,aż zrobią się grudki,gotową kruszonkę można wstawić na czas przygotowania ciasta do zamrażalnika.
Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę,wlewamy olej,jogurt,cukier waniliowy krótko miksujemy tylko do połączenia się składników,następnie przesiewamy przez sitko mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą,dokładnie mieszamy mikserem na wolnych obrotach,gotowe ciasto przelewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia,na wierzchu układamy umyte i przekrojone na pół truskawki,oraz umyty i pokrojony w paseczki 0,5 mm rabarbar
2.delikatnie wciskając w ciasto,posypujemy kruszonką
3.po całości i wstawiamy do piekarnika na 40-45 min.
Pieczemy w temp.180 C.
4.Gotowe ciasto posypujemy cukrem pudrem i gotowe :-)
Komentarze