Ciasto jogurtowe z truskawkami

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczne ciasto i zarazem bardzo szybkie w przygotowaniu. Robi się je w kilka minut i piecze niecałą godzinę, możemy je nawet zrobić jak przyjdą niespodziewani goście, a ciasto po wyjęciu z piekarnika można prawie od razu jeść.

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 jajek
    3/4 szklanki cukru
    1 cukier waniliowy
    3/4 szklanki oleju
    1 duży jogurt naturalny (330 ml)
    4 szklanki mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    40 dkg truskawek
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Ciasto jogurtowe z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wbijamy całe jajka, wsypujemy cukier i cukier waniliowy i miksujemy, stopniowo dolewamy olej i dajemy jogurt naturalny, na sam koniec dajemy mąkę i proszek do pieczenia, wszystko mieszamy i wylewamy na formę o wymiarach 25x35 cm wyłożoną papierem do pieczenia.
    Na ciasto układamy truskawki.
  • 2. Ciasto pieczemy około 40-50 minut w temp. 180 stopni.
  • 3. Jak ciasto lekko przestygnie posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jogurt Truskawki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować