Ciasto jak Ferrero Rocher

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Delikatny czekoladowo orzechowy krem, rozpływa się w ustach. Idealny deser dla orzechożerców

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300g herbatników
    1 margaryna
    500g serka mascarpone
    100g mlecznej czekolady
    4 łyżki kremu orzechowego
    100 g orzechów
    trochę mleka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Ciasto jak ferrero rocher - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Herbatniki pokruszyć i zmieszać z rozpuszczoną margaryną. Następnie wyłożyć całość na blaszce.
    2. Krem: serek mascaropne zmiksować razem z kremem orzechowym, (ja wrzuciłam też parę orzechów do środka )
    3. Gęstą masę wylać na spód z herbatników.
    4. Czekoladę rozpuścić z niewielką ilością mleka - może być też woda. Następnie po ostudzeniu wylać polewę na masę.
    5. Wszystko posypać uprażonymi orzechami
    6. Wstawić do schłodzenia, ciasto najlepiej podawać prosto z lodówki :)

    Smacznego !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować