Ciasto czekoladowo-kawowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ucieram z cukrem na puszystą masę. Delikatnie łączę z mąką, proszkiem do pieczenia i kakao. Masę wylewam na blachę wcześniej nasmarowaną masłem i obsypaną bułką tartą. Piekę około 25 minut w 145 stopniach, następnie studzę i nasączam ciasto esencją kawową (czekam, aż wsiąknie).
Gotuję budynie, studzę, ucieram z masłem. Wylewam na ciasto, wkładam do lodówki.
Żelatynę rozpuszczam w gorącej wodzie, studzę. Śnieżkę ubijam z mlekiem i kawą, następnie dodaję ostudzoną żelatynę (wlewam cienkim strumieniem). Przygotowaną masę wylewam na masę budyniową.
Całość posypuję płatkami czekoladowymi oraz dekoruję różyczkami. Chłodzę w lodówce minimum 3 godziny, aby masa stężała.
Komentarze