Ciasto 3-bit czekoladowo-kawowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Spod tortownicy wyłożyć herbatnikami kakaowymi, następnie nałożyć warstwę masy kajmakowej (aby masa lepiej się rozprowadzała puszkę można wcześniej podgrzać w kąpieli wodnej), i druga warstwę herbatników kakaowych.
2.Masa budyniowa:
1.5 szklanki mleka zagotować z cukrami. Do gotującego mleka wlać cienka stróżka rozmieszane budynie w pozostałej części mleka, żółtko i make kartoflana, cały czas mieszając aby budyń się nie przypalił. Odstawić do wystygnięcia. Masło utrzeć na puch dodawać po łyżce budyniu a następnie wyłożyć na herbatniki. Na budyniu ułożyć kolejna warstwę z herbatników tym razem zwykłych. Ciasto wstawić do lodówki.
3.Warstwa kremowa:
Kremówkę ubić z cukrem, dodać serek mascarpone oraz żelatynę rozpuszczoną w wodzie. Krem wyłożyć na biszkopty. Posypać startą czekoladą. Całość schłodzić.
Komentarze