Ciastka kokosowo - sezamkowe

4.67 (6 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

To takie ciasteczka z nadmiaru białek , smaczne , aromatyczne , z chrupiącą bezową skorupką ... Doskonałe na podwieczorek do kawy czy herbaty w gronie rodziny czy znajomych :)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 białek
    3/4 szklanki cukru
    200 g wiórków kokosowych
    100 g sezamu białego
    1 szczypta soli
    Dodatkowo :
    duża blacha wyłożona papierem do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.67 (6 ocen)

Zobacz również:

Kokosanki

Ciastka kokosowo - sezamkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciastka kokosowo - sezamkowe 1. Białka ubijam z solą na sztywno , ciągle miksując dodaję cukier , miksuję do uzyskania jednolitej , gładkiej masy , dodaję wiórki kokosowe i sezam , mieszam do połączenia składników .
  • Ciastka kokosowo - sezamkowe 2. Na blaszkę układam łyżką spore porcje ciasta - 15 sztuk , formuje ciastka z odstępami , wstawiam do zimnego piekarnika , ustawiam na 180 stopni , piekę około 25 minut , studzę , zdejmuję z blachy .

Porady

Ciastka możemy przechowywać w zamkniętym pojemniku :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wiórki kokosowe Sezam Białka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

5 (9 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Tort kokosowo - makowy z kremem budyniowy

To może cię zainteresować