Ciasteczka "Pieczarki"

4.5 (162 ocen)

  • 20 min

Zaskoczą nie jednego łasucha.

  • 20 min

Składniki:

  • 560 g mąki ziemniaczanej ( nie skrobi )
    1 szklanka cukru pudru
    1 szklanka mąki pszennej
    1 całe jajko
    1 kostka margaryny
    cały aromat cytrynowy
    1 płaska łyżeczka sody

    butelka po napoju
    3 łyżki kakao
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Ciasteczka "pieczarki" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę z cukrem pudrem ucieramy, dodajemy jajko i ucieramy na jednolitą masę. Dodajemy wymieszane maki z sodą i aromat. Ciasto zagniatamy na kulkę i obtaczamy w mące ziemniaczanej. Formujemy kuleczki wielkości śliwki, robimy wgłębienie gwintem butelki po napoju umoczonym w kakao. Pieczemy około 15 minut w 190 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować