Ciasteczka ,,krupczatki'' z bakaliami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Te ciasteczka powstały z tego co było pod ręką i przyznam się szczerze, że wyszły bardzo pyszne. Niezwykle chrupiące i pełne bakalii, wyszło ich również bardzo sporo, bo aż dwie duże blaszki. Można zabrać je do pracy, do szkoły lub na piknik. Pysznie smakują z filiżanką aromatycznej kawy, herbaty lub z zimnym mlekiem czy kakao. Przepis bardzo Wam polecam. Zapraszam :)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto:
    2 szklanki mąki krupczatki
    pół szklanki cukru pudru
    1 cukier waniliowy
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    pół szklanki wiórek kokosowych
    20 dag masła
    pół szklanki rodzynek
    2 jajka
    pół szklanki płatków owsianych błyskawicznych
    5 dag mlecznej czekolady


    Dodatkowo:
    mąka pszenna do posypania stolnicy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Ciasteczka ,,krupczatki'' z bakaliami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę kroimy na małe kawałeczki. Następnie ze wszystkich składników zagniatamy ciasto.
  • 2. Następnie odrywamy kawałki ciasta, formujemy kulki i spłaszczamy formując okrągłe ciasteczka.
  • 3. Ciasteczka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 20-25 minut do zrumienienia. Upieczone ciasteczka studzimy.
  • 4. Podajemy i smacznego życzę.

Porady

Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować