Ciacha orzechowe

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Idealne do szkoły i do pracy, polecam:)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g mąki orkiszowej

    100 g masła orzechowego

    2 jajka

    85 g orzechów laskowych łuskanych

    60 g cukru pudru

    60 g erytrolu

    2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciastka

Ciacha orzechowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Orzechy zmielić w blenderze.

    Do miski przesypac mąkę, dodać orzechy i proszek do pieczenia. Wymieszać. Dodać oba cukru i ponownie wymieszać. Dodać masło orzechowe i oba jajka. Wyrobić na jednolitą masę.

    Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Z ciasta brać po 50 g masy i formować kulki, następnie je spłaszczyć. Piec w 180 stopniach około 20 minut do ładnego zrumnienienia. Wyjąć i ostudzić na kratce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masło orzechowe

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować