Chlebek bananowo-jabłkowy

4.43 (185 ocen)

  • Łatwy

Słodki, wilgotny, wyśmienity do kawy.

  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka: 250 gramów
    - cukier: 100 gramów
    - masło: 100 gramów
    - jaja: 2 sztuki
    - dojrzałe banany: 2 sztuki
    - jabłko: 1 sztuka
    - cynamon: 1 łyżeczka
    - sól: 1 łyżeczka
    - proszek do pieczenia: 2 łyżeczki
Wystaw ocenę:

4.43 (185 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Ciasta Keks

Chlebek bananowo-jabłkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie:
    Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i cynamonem.
    Masło ucieramy z cukrem, powoli dodajemy roztrzepane jaja, cały czas ucierając.
    Banany rozgniatamy widelcem, jabłko obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
    Owoce łączymy z masą, dodajemy mąkę.

    Ciasto przekładamy do formy keksowej wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą.
    Pieczemy 60 minut w temperaturze 180 stopni.
    Wyjmujemy z formy po ostudzeniu.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cynamon Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować