Jabłkowy chlebek z nutellą

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Moja propozycja ciasta na dziś to przepyszny jabłecznik z orzechami, rodzynkami i nutellą. Zaskoczy was prostota jego wykonania i smak! Wilgotny, pełen kawałków jabłek, orzechowy z posmakiem znanego kremu. Zapraszam po przepis!

  • 1 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:


    ok. 700 g słodkich twardszych jabłek
    1/2 szklanki cukru
    garść rodzynek
    ok. 50 g orzechów(ja dałam migdały i laskowe)
    3 jajka
    3 łyżki kremu czekoladowo-orzechowego
    2 szklanki mąki pszennej
    1 łyżka kakao
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    ok 80g czekolady dowolnej
    4 łyżki śmietanki 30%
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Chleb Ciasta

Jabłkowy chlebek z nutellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jabłkowy chlebek z nutellą 1. Jabłka obrać, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w jednakowej wielkości kostkę. Dodać rodzynki i posiekane orzechy. Wsypać cukier i wszystko dokładnie wymieszać. Odstawić.

    Jajka zmiksować z kremem czekoladowym i dodać jabłka razem z bakaliami. Wymieszać za pomocą łyżki, a na końcu wsypać przesianą mąkę z kakao i proszkiem. Po wymieszaniu przełożyć do dużej keksówki (10 x 30 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch wyrównać i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec przez ok 40-50 min. Polać czekoladą rozpuszczoną ze śmietanką.

    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Kakao Nutella Orzechy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować