CHLEB BEZ MĄKI

4.5 (181 ocen)

  • 3 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Taki chleb to samo zdrowie!

  • 3 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka płatków owsianych
    1/2 szklanki płatków jaglanych
    3/4 szklanki ziaren słonecznika
    1/2 szklanki pestek dyni
    1/2 szklanki siemienia lnianego
    2 łyżki nasion chia
    7 łyżek lnu mielonego
    1 łyżeczka soli
    4 łyżki oleju kokosowego
    1 łyżka miodu
    1 i 3/4 szklanki wody
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Chleb Pesto

Chleb bez mąki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Olej kokosowy roztapiany w rondelku i mieszamy z wodą oraz miodem.
  • 2. W misce mieszamy składniki suche: płatki owsiane, płatki jaglane, ziarna słonecznika, pestki dyni, siemię lniane, nasiona chia, len mielony oraz sól. Następnie składniki mokre dodajemy do składników suchych i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na co najmniej 2 godziny.
  • 3. Po tym czasie, masę wykładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i mocno ubijamy. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 40-50 min. Wyciągamy z keksówki, odrywamy papier i studzimy. Pokroić możemy go dopiero jak będzie zimny, inaczej się rozpadnie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegańska Pieczenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować