Chińskie roladki z dodatkiem szpinaku

0 (0 ocen)

  • 30 min

Smaczny sposób na roladki:-) Idealne ciepłe na obiad lub pokrojone na kanapki.

  • 30 min

Składniki:

  • podwójna pierś z kurczaka
    mieszanka chińska- połowa opakowania ok. 250 g
    2 kostki mrożonego szpinaku
    2 ząbki czosnku
    przyprawa uniwersalna do kurczaka
    pieprz
    sól
    1 jajko
    bułka tarta


Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Chińskie roladki z dodatkiem szpinaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przygotowanie 1. Filet myjemy, osuszamy i rozcinamy poziomo na kotlety. Delikatnie rozbijamy, przyprawiamy solą i pieprzem. Rozgrzewamy olej na patelni, dodajemy mieszankę chińską, szpinak i czosnek. wszystko dusimy do miękkości. Tak przygotowanym farszem obkładamy każdy plaster fileta, zwijamy. posypujemy przyprawą do kurczaka. Każdą roladkę maczamy w jajku i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na małym ogniu. Podajemy z ziemniakami i ulubiona surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mieszanka chińska

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Chińska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować