CHILII CON CARNE KAROLI

0 (0 ocen)

Hiszpańskie Danie przypadło do gustu mojej rodzinie teraz często je robię

Składniki:

  • SKŁADNIKI,
    1 kg mięsa łopatki
    1 papryka czerwona
    1 papryka żółta
    1 papryka zielona
    1 papryka pomarańczowa
    3 cebule
    5 ząbków czosnku
    1 puszka kukurydzy
    1 puszka czerwonej fasoli
    1 puszka pomidorów bez skórki
    Vegeta
    Pieprz
    1 łyżeczka papryki słodkiej
    1 łyżeczka papryki ostrej
    4 łyżki oliwy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Chilii con carne karoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. WYKONANIE ;
    Mięso myjemy i mielimy przez maszynkę . cebulę , czosnek obieramy cebulę kroimy w kostkę a czosnek przeciskamy przez praskę , z papryk usuwamy gniazda nasienne i kroimy w paseczki. Kukurydzę i fasolę odsączamy z zalewy naturalnej .
    Zmielone mięso smażymy w garnku na oliwie do momentu całkowitego ścięcia , następnie dodajemy cebulę smażymy. Jak jest już miękka dokładamy pokrojoną paprykę i dalej dusimy od czasu do czasu mieszając. Następnym składnikiem który dodajemy są pomidory z puszki dalej dusimy , dodajemy czosnek i przyprawy mieszamy na sam koniec dokładamy kukurydzę i fasolę wszystko zagotowujemy . Danie musi być dość pikantne oraz gęste . Podaje zawsze z tortillą lub naleśnikami Gotowe smacznego

Porady

Do dania można dodać 1 papryczkę chilii

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Hiszpańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować