Chilii con carne karoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.WYKONANIE ;
Mięso myjemy i mielimy przez maszynkę . cebulę , czosnek obieramy cebulę kroimy w kostkę a czosnek przeciskamy przez praskę , z papryk usuwamy gniazda nasienne i kroimy w paseczki. Kukurydzę i fasolę odsączamy z zalewy naturalnej .
Zmielone mięso smażymy w garnku na oliwie do momentu całkowitego ścięcia , następnie dodajemy cebulę smażymy. Jak jest już miękka dokładamy pokrojoną paprykę i dalej dusimy od czasu do czasu mieszając. Następnym składnikiem który dodajemy są pomidory z puszki dalej dusimy , dodajemy czosnek i przyprawy mieszamy na sam koniec dokładamy kukurydzę i fasolę wszystko zagotowujemy . Danie musi być dość pikantne oraz gęste . Podaje zawsze z tortillą lub naleśnikami Gotowe smacznego
Komentarze