chilii con carne po mojemu

5 (191 ocen)

  • 30 min

Jest to danie jednogarnkowe i zawsze wychodzi pyszne. Mój mąż się tym po prostu zajada. Polecam

  • 30 min

Składniki:

  • 1 kg piersi z kurczaka albo z indyka, 1 duża cebula,0,5kg pieczarek, kukurydza z puszki, groszek z puszki, puszka fasoli czerwonej, gotowy sos pomidorowy "Pudliszki" z pieczarkami, sól. papryka ostra w proszku, chili
Wystaw ocenę:

5 (191 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Chilii con carne po mojemu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy na kawałki i smażymy na oleju w większym garnku. Następnie pieczarki obieramy, kroimy w plasterki i smażymy wraz cebulą na patelni aż woda odparuje. Jak mięso będzie już usmażone to do niego dajemy te usmażone pieczarki z cebulą, odcedzoną kukurydzę i groszek oraz fasolę wraz z zalewą (to ważne) i na konec dodajemy sos z "Pudliszek". Wszystko mieszamy, przyprawiamy wg uznania solą, papryką i chili. Chwilę gotujemy aż składniki się połączą.
  • 2. Podawać z chlebem lub z ryżem. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować