Chiang Mai

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Mięso z polędwiczki z chińskimi zupkami.
Bardzo aromatyczne danie, apetyczne, wszystko na jednej patelni WOK.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na marynatę:

    • 3 łyżki sosu sojowego
    • ½ łyżeczki czosnku
    • 1 łyżka oleju
    • 1 łyżka cukru
    • ½ łyżeczki papryki ostrej
    Składniki Pozostałe:
    • 1 polędwiczka wieprzowa
    • Sól
    • Kilka grzybków MUN
    • 2 marchewki
    • Papryka żółta
    • Papryka czerwona
    • Kiełki fasoli Mung
    • 2 opakowania zupy błyskawicznej o smaku kurczaka smak chiński
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Chiang mai - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • marynata 1. Grzyby Mun zalewamy gorącą wodą i moczymy 30 minut.
    Wszystkie składniki na marynatę łączymy ze sobą.
  • mięso 2. Mięso obieramy z błonek i kroimy w paseczki, przekładamy do marynaty i dokładnie mieszamy.
    Następnie prużymy na rozgrzanym oleju.
  • grzyby 3. Grzyby odlewamy i kroimy również w paseczki, dodajemy do mięsa i podlewamy szklanką wody.
  • warzywa 4. W tym czasie, co mięso się pruży obieramy marchew ścieramy na tarce o dużych oczach.
    Papryki kroimy w paseczki.
    Warzywa łączymy z mięsem.
    Dodajemy kiełki fasoli, ewentualnie jak jest mało sosu dolewamy wody.
  • makaron 5. Na koniec wkładamy makaron i wsypujemy przyprawy, które się znajdują w środku opakowania z zupą.
    5 minut prużymy.
  • danie 6. Danie gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Makaron Polędwica wieprzowa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Chińska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować