Burrito z wołowiną

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Faszerowane tortille świetnie smakują z sosem guacamole.

Składniki:

  • ● 50 dag mielonej wołowiny
    ● średnia cebula
    ● ząbek czosnku
    ● 1/2 łyżeczki mielonej papryki chili
    ● 40 dag krojonych pomidorów z puszki
    ● 30 dag fasoli z puszki
    ● 4 duże pszenne tortille
    ● 1 szkl. startego na tarce sera cheddar
    ● łyżka ostrej mielonej papryki
    ● 2 łyżki suszonej i łyżka posiekanej świeżej kolendry
    ● oliwa
    ● 3/4 szkl. śmietany 18-proc.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Burrito z wołowiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek obieramy.
    Cebulę drobno siekamy,
    czosnek miażdżymy. Fasolę
    płuczemy i osączamy.
  • 2. Na rozgrzanej oliwie
    smażymy wołowinę, cały
    czas mieszając, aż się przyrumieni.
    Dodajemy cebulę,
    czosnek, chili i suszoną kolendrę.
    Smażymy, nie przerywając
    mieszania, aż cebula
    się zeszkli. Dodajemy
    pomidory i fasolę. Wlewamy
    1/2 szklanki wody i mieszamy.
    Gotujemy na małym
    ogniu bez przykrycia, aż
    większość sosu odparuje.
  • 3. Na każdą tortillę nakładamy
    po porcji farszu. Zwijamy,
    spinamy wykałaczkami.
    Układamy na natłuszczonej
    blasze. Posypujemy serem
    i papryką. Pieczemy 10 minut
    w temp. 200 °C. Podajemy
    udekorowane śmietaną
    i świeżą kolendrą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wołowina Papryka

Notka redakcyjna

PPWS_03-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować