Burrito z wołowiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę i czosnek obieramy.
Cebulę drobno siekamy,
czosnek miażdżymy. Fasolę
płuczemy i osączamy.
2.Na rozgrzanej oliwie
smażymy wołowinę, cały
czas mieszając, aż się przyrumieni.
Dodajemy cebulę,
czosnek, chili i suszoną kolendrę.
Smażymy, nie przerywając
mieszania, aż cebula
się zeszkli. Dodajemy
pomidory i fasolę. Wlewamy
1/2 szklanki wody i mieszamy.
Gotujemy na małym
ogniu bez przykrycia, aż
większość sosu odparuje.
3.Na każdą tortillę nakładamy
po porcji farszu. Zwijamy,
spinamy wykałaczkami.
Układamy na natłuszczonej
blasze. Posypujemy serem
i papryką. Pieczemy 10 minut
w temp. 200 °C. Podajemy
udekorowane śmietaną
i świeżą kolendrą.
Komentarze