Burger z wolno pieczoną łopatką w cydrze

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Wolno pieczona łopatka wieprzowa, dobrej jakości bułka burgerowa oraz prosta sałatka z dwóch rodzajów kapusty. Idealny pulled pork w burgerze.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKŁADNIKI – WOLNO PIECZONA ŁOPATKA:
    750 g łopatki wieprzowej
    1 szklanka cydru
    1 łyżka cukru trzcinowego
    1 łyżka soli
    1 łyżka papryki słodkiej
    1 łyżka czosnku mielonego
    4 bułki hamburgerowe

    SKŁADNIKI – SAŁATKA:
    ¼ białej kapusty
    ¼ czerownej kapusty
    1-2 łyżki majonezu
    sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Burgery

Burger z wolno pieczoną łopatką w cydrze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Domowy burger z wolno pieczoną łopatką 1. W misce mieszamy cukier, sól, paprykę oraz czosnek. Nacieramy mięso i odstawiamy na godzinę do zamarynowania.
  • 2. Łopatkę układamy w zamykanym naczyniu do zapiekania, zalewamy cydrem i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy 2-2,5 godziny w temperaturze 170°C. Rozrywamy mięso dwoma widelcami i mieszamy w płynie powstałym po pieczeniu.
  • 3. Przygotowujemy bułki oraz sałatkę. Szatkujemy obie kapusty, doprawiamy solą i majonezem.
  • 4. Bułki przekrawamy i opiekamy na patelni grillowej.
    Składamy hamburgery i od razu podajemy.

Porady

Możesz użyć innego rodzaju mięsa - karkówkę lub udo indycze.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cydr Łopatka Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować