Buraczki na zimę do słoików

0 (0 ocen)

  • 1 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Smaczne buraczki do słoików na zimę idealna do obiadu lub jako dodatek do surówek.
Możesz podawać je na ciepło i na zimno.

  • 1 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 kg buraków

    Dodatkowo
    0,5 szklanki cukru
    0,5 szklanki octu
    1 łyżka soli kamiennej
    2 łyżki oleju
    0,5 łyżeczki pieprzu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory z buraków

Buraczki na zimę do słoików - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraczki wyszoruj ugotuj w osolonej wodzie wystudź i odbierz.
    Zetrzyj na tarce.
    Do startych buraczków dodaj cukier, ocet, sól, olej i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
    Buraczki nakładaj do słoików i szczelnie zamykaj. Pasteryzuj około 20 minut.Po wyjęciu odwracaj do góry dnem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować