REKLAMA

Buraczki na zimę do słoików

wyświetlono: 1489 | dodany do książki kucharskiej: 1 | polecenia: 0

Buraczki na zimę do słoików to idealny dodatek do dań obiadowych zimową porą.

opublikowany: 31.08.2020
Udostępnij Pinterest
  • dla 10 osób
  • 4 godz.
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 kg buraków,
    pół szklanki cukru,
    pół szklanki octu,
    1 łyżka soli.
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki dokładnie myjemy i wrzucamy do garnka.Wlewamy wodę tyle aby zakryć buraki.

    Gotujemy do miękkości. Jeżeli buraki mamy małe możemy już po 30 minutach sprawdzać czy są miękkie.

    Odcedzamy i studzimy. Następnie obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach.

    Do buraków dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy.

    Przekładamy do litrowych słoików.

    Pasteryzujemy 20 minut od momentu zagotowania się wody.

    Przechowujemy w zimnym miejscu.

    Smacznego ;)
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Gosiek-kuchcik moniika007

Buraczki do słoików [nie tylko na zimę]

Doskonały dodatek do drugiego dania . Według mojego autorskiego przepisu .

kategoria: Sałatki Przetwory Dodatki opublikowany: 24.06.2018 | wyświetlono: 2290 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0
Dodane przez: Anyzkowo unnamed (1)

Buraczki tarte na zimę ( do słoika )

Świetny dodatek do obiadu

kategoria: Przetwory buraczki opublikowany: 26.11.2017 | wyświetlono: 48581 Książki kucharskie: 10 | Polecenia: 1
Dodane przez: Anitka0804 Anitka0804

Borówka do słoików na zimę

Idealna na dolegliowości żołądkowe i biegunki ! Warto mieć ją w spiżarni!

kategoria: Desery Przetwory Dodatki opublikowany: 13.07.2015 | wyświetlono: 19915 Książki kucharskie: 6 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE