Imprezowa rolada, taką roladą możesz zaskoczyć gości. Przygotowana z buraków z pyszny śledziowym farszem. Taka rolada może królować na twoim stole, wypróbuj i przekonaj się.
Buraczana rolada ze śledziem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Buraka myję,gotuję w wodzie, po ugotowaniu studzę, obieram i blenduję blenderem. Dodaję mąkę, żółtko, mleko, sól, oliwę i dokładnie mieszam. Białko ubijam mikserem, łączę z masą burczaną. Masę wykładam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piekę 20 minut w 180°C
2.Serki przekładam do naczynia, dodaję drobno pokrojone ogórki, posiekany drobno szczypiorek oraz majonez i mieszam wszystkie składniki razem.
Masę nakładam na całą powierzchnię upieczonego ciasta.
3.Śledzie odlewam z zalewy, drobno kroję i rozkładam na masie z serków.
4.Na koniec zwijam bardzo ciasno w roladę, owijam w folię aluminiową i chłodzę w lodówce dwie godziny.
5.Przed podaniem kroję w plastry, gotowe.
Smacznego.
Komentarze