Delikatne i puszyste bułeczki, posypane sezamem. Pyszne bułeczki, które zawładną sercem każdego, kto ich spróbuje. idealne jako dodatek do zupy lub na śniadanie. Spróbuj i przekonaj się sam.
15 min
Dla 5 osób
Łatwy
Składniki:
• 200 g mleka
• 50 g cukru
• 50 g oleju
• 1 jajko
• 350 g mąki pszennej
• 2 łyżeczki proszku do pieczenia
• 1 łyżeczka soli
• 1 łyżeczka cukru
• Sezam do posypki
Bułeczki z sezamem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki przekładamy do miski i wyrabiamy ciasto.
Z ciasta za pomocą zwilżonych wodą dłoni, robimy okrągłe bułeczki.
Bułeczki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posypujemy ziarnami sezamu i pieczemy 15 minut w 180°C.
Komentarze