Bułeczki czosnkowe z kabanosem

5 (153 ocen)

Pyszne na kolację lub przekąskę.

Składniki:

  • 3 dag drożdży
    łyżeczka cukru
    łyżeczka soli
    łyżka oliwy
    jajko
    1 szkl ciepłej wody
    3 szkl mąki + do podsypywania

    Nadzienie:
    2 laski kabanosa
    2-3 ząbki czosnku
    przyprawa do pizzy
    oliwa do posmarowania blaszki i bułeczek
Wystaw ocenę:

5 (153 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Bułki Pizza Przekąski

Bułeczki czosnkowe z kabanosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski przełożyć drożdże, dodać sól i cukier. Wymieszać do rozpuszczenia się drożdży. Dodać oliwę, jajko, ciepłą wodę i mąkę. Wyrobić ciasto. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
  • Lepienie bułeczek 2. Kabanosa drobno pokroić. Czosnek przepuścić przez praskę i wymieszać z odrobina przyprawy do pizzy. Wyrośnięte ciasto podsypać mąką, zagnieść i odrywać niewielkie kuleczki. Spłaszczyć dłonią i na środek nałożyć kilka kawałków kabanosa i czosnek. Zlepić brzegi i utoczyć bułeczkę. Kłaść na natłuszczoną blaszkę zlepieniem do dołu. Posmarować oliwą i oprószyć przyprawą do pizzy. Piec ok 20 minut w 180 stopniach, do zarumienienia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bułka Czosnek Kabanosy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować