Brzoskwiniowy jogurtowiec

5 (1 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszne i szybkie ciasto o smaku brzoskwiniowym .
Składające się z kruszonki i masy z jogurtów.
Idealne na różne okazje.

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na kruszonkę

    3 szklanki mąki
    1 szklanka cukru
    1 kostka margaryny
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    5 żółtek

    Masa jogurtowa

    3 jogurty brzoskwiniowe po 400 g
    2 budynie brzoskwiniowe po 40 g
    0,5 szklanki cukru
    150 g wiórek kokosowych
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    5 białek

    Dodatkowo
    1 puszka brzoskwiń
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Ciasto jogurtowe

Brzoskwiniowy jogurtowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brzoskwinie odsącz na sicie.
    Z podanych składników zagnieść kruszonkę, podziel na pół i włóż do lodówki.

    Białka ubij na sztywno z cukrem, dodaj jogurty , wiórki kokosowe i proszek.
    Wszystko dokładnie wymieszaj.

    Blachę o wymiarach 26 x35 wyłóż papierem do pieczenia i wyłóż jedna część kruszonki, na nią wylej masę jogurtową i ułóż pokrojone w kostkę brzoskwinie. Na wierz posyp pozostałą kruszonkę.
    Ciasto piecz około 1 godziny w temperaturze 180 st.

Porady

Do ciasta możesz użyć dowolnego smaku jogurtu i owoców np. jogurt truskawkowy i truskawki lub inny ulubiony

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować