bruschette

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

potrawa jest bardzo lekka najsmaczniejsza jest kiedy pomidory rosną na słońcu, potrawą tą zachwyciłam się będąc na wakacjach we Włoszech, w kuchni włoskiej najbardziej zachwyca mnie jej prostota.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 1/2 bagietki: 4 sztuki
    - dojrzałe pomidory: 2 sztuki
    - ser mozzarella kulka: 125 gramów
    - suszona bazylia i oregano, sól ,pieprz,: 0.5 łyżeczki
    - oliwki zielone i czarne: 20 sztuk
    - czosnek ( ząbek): 1 sztuka
    - cebula - mała: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Bruschette - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. pomidory sparzyć obrać ze skórek, usunąć pestki, miąższ pokroić w kostkę. Cebulę drobno posiekać i wymieszać z pomidorami dodać bazylię, oregano doprawić solą i pieprzem wymieszać i wstawić na 5 min do lodówki. Piekarnik nagrzać do 190 st.C, na blaszce ułożyć suche kromki bagietki opiec z dwóch stron około 5 min, wyjąć natrzeć każdą kromkę przekrojonym ząbkiem czosnku. Na kromki nałożyć wyjęte z lodówki pomidory i plasterki mozzarelli. Ponownie wstawić do piekarnika i zapiekać około 2 min (ser powinien się roztopić ).Podawać gorące udekorowane oliwkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować