Brukselka po bretońsku

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Doskonała, pyszna przekąska lub kolacja. Aromatyczne dodatki podkreślają jej wyjątkowy smak i sprawiają, że na jednej porcji nie kończysz. Spróbuj i przekonaj się.

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg brukselki
    • 4 ząbki czosnku
    • 1 cebula
    • 1 opakowanie marchewki z groszkiem
    • 4 laski kiełbasy śląskiej
    • 200 g koncentratu pomidorowego
    • 1 łyżka mąki pszennej
    • Olej do smażenia
    • Szczypta chili
    • Sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Brukselka po bretońsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • brukselka 1. Brukselkę myję, oczyszczam, przekładam do garnka, zalewam wodą, solę i gotuję.
  • kiełbasa 2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do warzyw dodaję pokrojoną w pół plasterki kiełbasę oraz marchewkę z groszkiem. Po usmażeniu przekładam do garnka z brukselką.
  • przecier 3. Dodaję koncentrat pomidorowy, chili, ewentualnie sól i zagęszczam mąką rozrobioną w małej ilości wody. Chwilkę gotuję.
  • danie 4. Danie gotowe, podaję z pieczywem.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brukselka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować