Najlepszy tort brownie z masą malinową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Roztopić w garnuszku masło, zdjąć z palnika i wrzucić połamane obie tabliczki czekolady. Dokładnie wymieszać do rozpuszczenia czekolady. Lekko ostudzić.
2. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Dodać przestudzoną czekoladę i wymieszać.
3. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem. Dodać do pozostałych składników i delikatnie wymieszać.
4. Ciasto wylać na tortownicę (średnica 24cm) i wstawić na 25 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Ciasto będzie lekko wilgotne i nie wyrośnie bardzo mocno (nie jest to biszkopt ).
5. Przygotować masę. Śmietankę ubić (nie słodzić). Dodać galaretki w proszku i wymieszać. Maliny zmiksować z mascarpone. Obie masy delikatnie połączyć.
6. Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z masłem. Ostudzić. Polewa powinna być gęsta.
7. Przestudzone ciasto przekroić na dwie części. Na spód wyłożyć masę i przykryć drugą warstwą. Wierzch polać gęstą polewą z białej czekolady. Ozdobić ulubionymi słodyczami (dopóki polewa jest płynna )
Komentarze