Brownie

4.75 (4 ocen)

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszne, mocno czekoladowe ciasto. Szybkie w przygotowaniu, idealne do kawy

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g masła,
    250 g gorzkiej czekolady 64%,
    4 jajka,
    200 g cukru,
    100 g mąki,
    2 łyżeczki cukru wanilinowego,
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.75 (4 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto czekoladowe Brownie

Brownie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
    Masło roztopić. Do gorącego dodać posiekaną czekoladę i na chwilę zostawić, żeby czekolada się rozpuściła. Wymieszać do powstania gładkiej masy.
    Jajka roztrzepać, dodać cukry i wymieszać. Dodać powstałą masę czekoladową.
    Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać do połączenia składników.
    Ciasto wylać na foremkę 20x30cm natłuszczoną i wyłożoną papierem do pieczenia.
    Piec około 20-30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Gorzka czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować