Królewskie Brownie Alexandry

4.83 (6 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Rozpływający się w ustach rozkosz pobudzi każde kubki smakowe.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 2 tabliczki czekolady gorzkiej
    1 kostka masła
    100g mąki
    100g cukru białego
    6 jajek
    50g startych orzechów włoskich lub migdałów
Wystaw ocenę:

4.83 (6 ocen)

Zobacz również:

Brownie

Królewskie brownie alexandry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozpuść czekoladę z masłem na małym ogniu i dokładnie wymieszać. Jaja ubić mikserem aż powstanie puszysta masa. Stopniowo dodawać do niej cukier i mąkę. Do masy jajecznej dodać przestudzoną czekoladę, wymiksować. Wymieszać z pokruszonym orzechami. Piec w temperaturze 200 stopni C przez 18-20min.
    Ciasto powinno być lekko mokre w środku po upieczenie.

Porady

Nie przetrzymywać za długo ciasta w piekarniku. Pilnować aby czekolada podczas rozpuszczania się nie przypaliła.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Gorzka czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować