Borówkowe brownie

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Polecam dla wielbicieli czekolady. Tradycyjne brownie urozmaiciłam borówkami. W sezonie zimowym można użyć mrożonych owoców.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 3 jajka
    - 200 g masła 82%
    -250 g czekolady mlecznej
    - 1 szklanka mąki tortowej
    - 0,5 szklanki cukru

    Dodatkowo:
    - 1 szklanka borówek amerykańskich
    - 50 g czekolady mlecznej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Borówkowe brownie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę z masłem rozpuszczamy w garnku na ogniu. Jajka z cukrem ubijamy. Zimną czekoladę z masłem miksujemy z jajkami z cukrem. Dodajemy mąkę i miksujemy.
  • 2. Ciasto przelewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 21 cm x 25 cm. Wierzch posypujemy wcześniej startą czekoladą i układamy borówki. Ciasto pieczemy przez około 40 minut w temperaturze 180 stopni. Gotowe!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować