Borówkowa Rozkosz

5 (1 ocen)

  • 50 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Najlepsze ciasto borówkowe jakie jadłam.

  • 50 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • BISZKOPT:
    4 jaja
    4 łyżki cukru
    4 łyżki mąki
    cukier waniliowy
    łyżeczka proszku do pieczenia
    KREM:
    500 ml śmietany 36%
    2 kubki serka homogenizowanego waniliowego(po 180g)
    łyżka cukru pudru
    borówki
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Biszkopty

Borówkowa rozkosz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Oddzielić białka od żółtek,białka ubić na sztywną pianę a pod koniec ubijania dodać cukier i c.waniliowy.Następnie dodać żółtka i delikatnie wymieszać.Na koniec dodać mąkę i proszek,wymieszać.Piec w temp.180 C,ok 25 min.Po upieczeniu i wystudzeniu przekroić na 2 części.
    2. Dobrze schłodzoną śmietanę ubić na sztywno,pod koniec ubijania dodać cukier puder.Następnie wymieszać z serkiem .Gotowym kremem przełożyć biszkopt.Na wierzchu posmarować resztą śmietany i posypać borówkami ,odstawić w chłodne miejsce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Borówki amerykańskie Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować