BOCZEK W GALARECIE CEBULOWEJ NA KANAPKI

1 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Bardzo łatwy do zrobienia boczek w galarecie cebulowo-czosnkowej. Idealny na kanapki z chrzanem, czy ogórkami kiszonymi.

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 300g boczku wędzonego
    2 cebule
    4 ząbki czosnku
    3 liście laurowe
    5 ziaren ziela angielskiego
    1 łyżeczka papryki wędzonej
    1 łyżeczka Vegety
    1 łyżeczka soli
    1 łyżeczka majeranku
    1/2 łyżeczki pieprzu
    1/2 łyżeczki papryki chili
    1 łyżka żelatyny
    2 szklanki wody
Wystaw ocenę:

1 (1 ocen)

Zobacz również:

Przetwory mięsne

Boczek w galarecie cebulowej na kanapki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • boczek 1. Naczynie przykrywamy pokrywką i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180*C. Pieczemy boczek 1 godzinę. Od czasu do czasu mieszamy sos cebulowy i polewamy nim kawałki boczku (by nie był suchy). Gotowy boczek wyjmujemy i studzimy.
  • boczek 2. Zimny boczek wkładamy do lodówki by galaretka zastygła.

Porady

Boczek powinien mieć jak najwięcej mięsa i jak najmniej tłustych części.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Drugie śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować